Over Wft Vragenbank

Het combineren van een studie met een baan en gezinsleven is niet eenvoudig, weten wij uit ervaring. Daarom zijn wij, docenten en professionals uit het verzekeringsvak, Wft Vragenbank gestart.

Wft Vragenbank staat voor:
  • Lesstof in actieve vraag-en-antwoordvorm
  • Alles eenvoudig online
  • Oefenexamens met uitleg bij antwoorden
  • Permanent Actueel-abonnement
  • Helder taalgebruik

Snel en eenvoudig

Wars van het urenlang stampwerk dat wij bij andere Wft-studies zagen, besloten we een lesmethode te ontwikkelen waarbij eenvoud en gemak centraal staan. Bij ons geen dikke studieboeken, maar alle lesstof simpel en online. Niet urenlang lezen, maar studeren via een actieve vraag-en-antwoordmethode.
We trainen nu al ruim 6 jaar met veel succes cursisten. Zowel individueel als in groepsverband. Wij helpen je dan ook bij het behalen en/of behouden van Wft-diploma’s. Bedrijven bieden we bovendien de mogelijkheid om het bedrijfsvoeringsmodel te borgen.

Ons aanbod:
  • Algemene Wft-studies
  • PE-lesstof en PA-abonnementen
  • Maatwerkprogramma’s voor bedrijven en scholen

Wie wij zijn

Hans  Coby-Wilma

Hans Ammerlaan
In 1977 ben ik begonnen bij een assuradeurenbedrijf in Amsterdam. Met de opmaak van beursbrandverzekeringen en de handel op de assurantiebeurs, werd voor mij de basis in het vak gelegd. Na een uitstapje bij een levensverzekeraar, heb ik uiteindelijk diverse functies bekleed bij een schadeverzekeraar. De laatste jaren was ik daar onder andere opleider en productspecialist.

Als in-company opleider heb ik veel collega’s en ROC-studenten gecoacht bij hun Wft-opleiding. Stuk voor stuk mensen die, naast hun baan, stage en studie, ook nog eens vakdiploma’s moeten bijhouden. Met de ervaringen die ik daar opdeed, is in 2009 het initiatief ontstaan om Wft Vragenbank te beginnen.


Coby-Wilma van Essen
In 1985 ben ik per ongeluk het verzekeringsvak ingerold. Na diverse functies bekleed te hebben bij tussenpersonen, verzekeraars en een bank, ben ik in 1995 mijn eigen assurantiekantoor gestart. Sinds 1999 leid ik (parttime) cursisten in de bank- en verzekeringswereld op. Een dynamische en boeiende wereld, waar veranderingen elkaar snel opvolgen.

De tijd van leren uit een boek is al lang achterhaald. Via internet kort maar krachtig antwoord krijgen op je vragen, dat is wat we willen. Met deze gedachte hebben we Wft Vragenbank opgezet. Vragenderwijs leren. Niet in slaap vallen achter een dik boek, maar leren door het maken van vragen. Als cursist doorloop je een cursus door de samenvatting te leren en vervolgens, door middel het maken van de vragen, te toetsen of je de materie begrijpt. De uitgebreide toelichting op de antwoorden is daarbij hét leermoment.

Last modified: Wednesday, 25 January 2017, 3:36 PM